Busreis Rotterdam

op 9 september 2016

Op 17 juni hebben we met 76 IKA leden een Busreis gemaakt naar Rotterdam De aanmelding en belangstelling voor deze trip was overweldigend. We zijn met de dubbeldekker van de fa. Ter Beek naar Rotterdam vertrokken. Het weer was ons gelukkig gunstigs gestemd. Als het al een keer regende zaten we in de bus en hebben er verder geen last van gehad.

In Rotterdam hebben een tocht door de Rotterdamse havens gemaakt en zo een indruk gekregen van de structuur van de havens en de indrukwekkende hoeveelheden vrachtcontainers die daar opgesteld staan en verwerkt worden. Ook de skyline is door de moderne veranderingen in de architectuur indrukwekkend.

De stadstour met de bus door Rotterdam met begeleidend commentaar van de assistent reisleider gaf een aardig compleet overzicht van de veranderingen en vernieuwingen in het centrum van de stad. Als laatste konden we ons verkijken op de nieuwe markthal. Een imposant Architectonisch hoogstandje in zijn halfronde vorm. Aan de binnenzijde is de hele wand voorzien van veel kleurige afbeeldingen met als thema de vele fruitsoorten die er in kramen, winkels en uitstallingen te zien en te koop zijn. Waarbij de ramen van de appartementen die in het gebouw verwerkt zijn, tussen de afbeeldingen nauwelijks opvallen. De meeste van ons hebben natuurlijk genoten van het lekkers in een van de vele restaurantjes. Voor de een was het bezoek te kort voor andere niet lang genoeg. Al met al was het een geslaagde dag waarvan iedereen genoten heeft en met een voldaan gevoel op terug kan kijken. En wij kunnen weer terug kijken op een leuk en geslaagd initiatief, om dit jaar eens niet naar de TTF te gaan maar totaal iets anders uit te proberen. We bedanken alle deelnemers voor hun enthousiasme en het vertrouwen in de organisatie.

Michel van RuyvenBusreis Rotterdam