‘De reis van mijn leven’

op 20 mei 2014

De DVD is een productie van platenmaatschappij Silvox en Mirek Vermeulen Producties. ‘Ze hebben mij erg gestimuleerd om deze DVD te maken. Ik heb er lang over nagedacht, want ik wilde het wel, maar hoe dan? Veel muziek dvd’s zijn alleen live concerten. Dat wilde ik niet, maar wat dan wel? Ik wil graag een verhaal vertellen wat voor anderen ook van belang kan zijn. Maar hoe krijg je dat op een DVD? Dat soort vragen kwamen in mij op’, vertelt Wouter. ‘Maar het is een prachtig geheel geworden, ik ben er trots op en ik ben ook een unieke ervaring rijker!’

De DVD is een documentaire geworden over de muziek en teksten van de Indische singer-songwriter uit Enschede. Filmopnames van live optredens van Wouter Muller en zijn band zijn gecombineerd met interviews van zijn bandleden, concertbezoekers en prominenten uit de Indisch Nederlandse gemeenschap. De DVD vertelt het verhaal van veel Indische Nederlanders: het geeft een gezicht aan hun verleden, hun gevoelens en de toekomst. De vijf eerdere CD-albums gaven antwoord op veel vragen waarmee Wouter op reis ging. Zijn reis terug naar Indonesië en de reis door de verhalen van zijn muziek werd ‘De reis van mijn leven’. Volgens Ruud Hoemakers, één van de ontdekkers van Wouter, is de DVD “een reis die elke Indische Nederlander nodig heeft om thuis te komen”.

Michel van Ruyven‘De reis van mijn leven’