De Verwendag

op 22 september 2015

Voor de Verwendag is de ledenlijst onder de loep genomen. Van ons ledenbestand uitgaand bleken we al over de 300 leden te hebben, waarvan ruim 75% in de leeftijd van 65 plus. Verder kijkend bleek dat de 70 PLUSSERS rond de 100 in aantal waren. Woow. Er was een idee bij ons opgekomen om voor de groep 70 PLUSSERS iets te organiseren Weldra was de Verwendag voor de 70 PLUSSERS een feit geworden.
Maar hoe vullen wij zo’n dag in? Welnu we trekken er geld voor uit en organiseren een verwendag. Nu nog op zoek naar een locatie. Goed dat er een lid was die elders ook activiteiten had, nl. bij de Krikkenhaar. Deze locatie was geschikt voor ongeveer 60 personen. We waagden de gok en besloten het een en ander vast te leggen. Wel is vooraf besloten, dat de Verwendag eenmaal in de twee jaar plaats zal vinden. De eerste Verwendag was een succes. Vele 70 PLUSSERS zullen zich deze dag nog herinneren. Het dagprogramma was eenvoudig. Het bestuur en de vrijwilligers zullen hen de gehele dag aangenaam verwennen. Alles verliep zoals we het gewenst hebben. Zelfs het vervoer van huis naar de Krikkenhaar en terug was tot in de puntjes geregeld. Kortom een fijne dag om in herinnering te houden. Twee jaar later bleek bij de opgave dat het aantal opgegeven 70 PLUSSERS al over de 100 personen telde. Aduh, dat kan dus niet meer bij de Krikkenhaar. De 2e Verwendag werd toen op de locatie van de ijsbaan vereniging te Zenderen gehouden. Deze dag kan wederom worden omschreven als fantastische verwendag.
Bij de 3e Verwendag alweer, twee jaar later, bleek bij de aanmelding dat zich ruim 130-70 PLUSSERS hadden opgegeven. Dat is zowat het aantal voor een koempoelan-middag. Uiteindelijk hebben wij het bestuur van de Schelf bereid gevonden om de Verwendag voortaan in het gebouw van de Schelf te mogen vieren. Ook deze dag mag worden genoteerd als een opperbeste Verwendag voor de 70 PLUSSERS. Dit gebeuren wil het bestuur tot in lengte van jaren blijven organiseren. De komende Verwendag de 6e alweer in de IKA geschiedenis, wordt uiteindelijk met ons jubileumfeest op 27 september 2015 gevierd.

Michel van RuyvenDe Verwendag