D’RAN 19 Festival – Indo’s toen, vluchtelingen nu

op 8 mei 2019

Een van de programma’s is de voorstelling: “Indo’s toen, vluchtelingen nu”.

Zaterdag 18 mei
locatie Auditorium Museumfabriek te Enschede
Inloop 14.00 uur, start programma 14.30 uur

De basis van deze voorstelling is het ongenuanceerde lawaai over de vluchtelingen in zijn algemeenheid en de bouw van een asielcentrum in Enschede in het bijzonder, die er uiteindelijk niet is gekomen. Uit de geschiedenis genereren we lessen voor de toekomst, maar als we de geschiedenis niet kennen of nog erger ontkennen……….. dan maken we elke keer dezelfde fouten.

Ons idee was om een muzikaal verhaal te maken over mensen die hun geboorteland door geweld moesten verlaten en elders opnieuw moeten beginnen. De eerste generatie Indische Nederlanders moesten ook “huis en haard” achterlaten om zich te vestigen in het land waar velen nooit geweest zijn, om opnieuw een leven op te bouwen.

Wat kunnen we leren van de “Indo’s toen en kunnen toepassen op de vluchtelingen nu”? Zijn er verschillen, ja zeker, maar ook overeenkomsten. De voorstelling is een muzikaal verhaal waarbij wij graag in discussie gaan met de bezoekers met de vraag: welke lessen hebben we geleerd van het verleden en kunnen we toepassen op het heden?

Je bent van harte welkom, slamat datang,
Wouter Muller en Ruud Hoemakers

Michel van RuyvenD’RAN 19 Festival – Indo’s toen, vluchtelingen nu