Persbericht

PERSBERICHT HERDENKING 15 AUGUSTUS 2018

Interview TV Oost met Betty Freiboth

De Stichting Herdenking Gevallenen in Zuid – Oost Azië 1941 – 1949 organiseert op woensdag 15 augustus 2018, in het Blijdensteinpark te Enschede , de jaarlijkse herdenking van alle slachtoffers , die vielen tijdens de oorlog met Japan en zij die vielen tijdens de Indonesische strijd voor onafhankelijkheid.

Het programma omvat een ontvangst om 10.00 uur met koffie/thee, waarna om 11.00 uur de ceremonie begint met de vlaggenceremonie. De burgemeester van Enschede, de heer van Veldhuizen , zal de aanwezigen begroeten op het grondgebied van de gemeente Enschede ,

De voorzitter van de Stichting zal daaraanvolgend de speciale genodigden begroeten, en de spreekster , de schrijfster mevrouw  INGE Dümple, inleiden voor haar voordracht met als titel “ VERLOREN KINDERTIJD “.

Naast de onvolprezen muzikale omlijsting door Twentse Politiekapel o.l.v Willem Loff , Wouter Muller met zijn ensemble en Esther Pierweijer ( zang ) ,werken twee jeugden mee met een gesproken bijdrage.

Vele vrijwilligers van diverse organisaties, zoals de Nationale Reserve en  de vele Indische verenigingen, stellen ons in staat , deze bijeenkomst te organiseren.

De activiteiten van onze Stichting worden mogelijk gemaakt dankzij Subsidie van het Nationaal Comité 4 en 5 mei , gemeente Enschede , provincie Overijssel, donaties van de gemeente Hengelo en Almelo,  en onze trouwe donateurs, waarvoor wij hartelijk dank zeggen.

Michel van RuyvenPersbericht