Nationale Herdenking 4 mei, Amsterdam

op 13 mei 2016

Op 4 mei is er bij het Monument op de DAM weer de jaarlijkse Nationale Herdenking gevallenen uit de tweede wereldoorlog gehouden.
Het is een indrukwekkend om ter plaatse te ervaren hoe sterk het gevoel van vrijheid leeft onder de zeer vele aanwezigen hier in Amsterdam en heel Nederland.

Deze keer was het een bijzondere ervaring voor mij en de Hr. Eugene Briet. Als voorzitter en secretaris van de stichting herdenking gevallenen Zuid oost Azië 1941-1949, waren wij daar op uitnodiging aanwezig. En deze keer was in programma opgenomen dat er van de kransleggers, een kind, kleinkind of vertegenwoordiger, een videoboodschap uitsprak, waarom hij of zij een krans legt voor zijn of haar vader, moeder of andere speciale daar aanwezige gast. Voor Eugene Briët was dat zijn zoon Alex. En voor de heer Reemer, zijn dochter Sandra. Tijdens de kranslegging werd die boodschap op het grote videoscherm op de Dam uitgesproken.

Het geheel, het programma in de Nieuwe kerk en de herdenkingsceremonie bij het Monument op de DAM, was voor ons een bijzondere ervaring.
Wij zijn blij dit van zo dichtbij en zo intens te hebben mogen meemaken.
Nol kok

Michel van RuyvenNationale Herdenking 4 mei, Amsterdam