Programma dagtochtsuggestie Rotterdam

op 8 april 2016

08.30 uur.
Vertrek vanaf uw opstapplaats. We rijden via een snelle route naar Rotterdam.

11.15 uur
Na de aankomst in de Maasstad brengt de chauffeur u direct naar de aanlegsteigers van het rondvaartbedrijf.

11.30 uur
Nadat we aan boord zijn gegaan, start een circa 75 minuten durende havenrondvaart en zult u kennis maken met één van de grootste zeehavens ter wereld. Midden in het drukke verkeer van zee- en Binnenvaartschepen beleeft u een bijzondere vaartocht door de schitterende Rotterdamse zeehavens. U ziet de indrukwekkende skyline met imposante gebouwen aan u voorbij glijden, gevolgd door een uniek uitzicht op werven, dokken en de hypermoderne overslag van duizenden containers. Tijdens deze interessante havenrondvaart verschaft de kapitein een boeiende uitleg.

12.45 uur
Na terugkeer bij de aanlegsteigers volgt de ontscheping waarna een korte stadstour door Rotterdam volgt. De stad heeft een futuristisch voorkomen waardoor ze er enigszins on-Nederlands uitziet. Niettemin is Rotterdam met haar havens en water, bijzondere gebouwen en indrukwekkende bruggen een stad die een bezoek meer dan waard is. De stadstour eindigt bij de nieuwste sensatie van Rotterdam, de Markthal Rotterdam.

13.30 uur
De Markthal in Rotterdam is een woon- en winkelgebouw met inpandige markthal. De opening vond plaats op 1 oktober 2014 en de openingshandeling werd verricht door koningin Máxima.

U kunt hier naar eigen inzicht de rest van de middag doorbrengen. De winkelmogelijkheden zijn haast oneindig en de vele horecagelegenheden bieden volop mogelijkheden voor de versterking van de innerlijke mens.

18.00 uur
We laten Rotterdam achter ons en keren via een snelle route terug richting Twente.

20.30 uur
Tenslotte volgt de thuiskomst.

* Het arrangement is eventueel uit te breiden met koffie en gebak op de heenreis, lunch in Rotterdam / een diner op de terugreis.

Michel van RuyvenProgramma dagtochtsuggestie Rotterdam