Stichting Herdenking Gevallenen in Zuid Oost Azië 1941-49

op 16 augustus 2014

Op vrijdag 15 augustus is in het Blijdensteinpark aan de Boulevard in Enschede de jaarlijkse herdenking gehouden voor alle gevallenen in Zuid Oost Azië.
Na het welkomstwoord van de voorzitter de Hr. Eugène Briët kwamen de volgende sprekers aan het woord. Mevrouw Noor De Ruyter de Wildt, “Hoe een niet-gekende vader toch invloed heeft op mijn leven”, Mevrouw Cis Everhard, “Hoe de oorlog invloed heeft op mijn opvoeding”. De heer Paul Amweg draagt voor het gedicht “De strijd duurde voort!” Burgemeester van Enschede de heer Peter Den Oudsten met een toepasselijke en indrukwekkende toespraak. Hij benadrukte onder meer dat vrede meer is dan de afwezigheid van oorlog. De plechtigheid werd afgesloten met een defilé langs het monument. Muzikale begeleiding Wouter Muller en Esther Pierewijer.

En de Twentse Politiekapel onder leiding van Willem Loff, hebben weer de muzikale ondersteuning van de herdenkingsplechtigheid verzorgd. Het is een mooie en indrukwekkende herdenkingsceremonie geweest waarop we veel positieve doorgaans emotionele reacties mochten ontvangen. Ook het mooie weer heeft ongetwijfeld bijgedragen aan het grote aantal bezoekers en de goede sfeer zowel tijdens als na de herdenking. Ook nu wil het bestuur van de Stichting Herdenking Gevallenen In Zuid Oost Azië, alle bestuurs en commissieleden en alle vrijwilligers heel hartelijk bedanken voor hun enthousiaste bijdrage en inzet bij de Herdenking. Burgemeester van Enschede, Peter Den Oudsten en Commissaris van de Koning in Overijssel, Mw. Ank Bijleveld leggen als eerst een krans bij het monument

Foto’s van de herdenking staan op; http://www.herdenking-indiemonument-enschede.nl

Michel van RuyvenStichting Herdenking Gevallenen in Zuid Oost Azië 1941-49